søndag 31. oktober 2010

Hot kyllingsuppe

Denne retten fikk jeg servert ifbm. en utflukt på jobben.
Vi var i ei hytte på fjellet en nydelig vinterdag i 2009.
Vi hadde hatt en del aktiviteter ute med bl.a rebusløp og
kom inn til denne nydelige suppa/gryta. Vi fikk hjemmelaget focaccia til.
Det hele var Bærre lekkert;)

2- 4 posj.

2 kyllingfilèter
1 eple
1 løk
2 ss meierismør
1 ss karri
2 bokser hermetiske tomater, hakkede
1 dl vann
 3 dl matfløte
2 grønnsaksbuljongterninger
1 ts sukker
salt og pepper
1/2 dl persille

Del kyllingen i biter, skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken.
Smelt smøret i en kjele, fres alt i smøret og tilsett karri, vann,
 buljongterninger, vann, tomater og matfløten.
La alt få et oppkok og la det småputre i 5 - 10 min.
Smak til med salt, pepper og sukker. Dryss hakket persille over
rett før servering.
Serveres med godt brød til. Gjerne focaccia.

Serves også gjerne suppen med en klatt kald ostekrem.

Ostekrem:
1 beger (125 g.) Snøfrisk naturell
3 ss lettrømme

 Bland disse sammen til en jevn krem.
Legg en klatt oppi suppen på tallerkenen rett før servering.
Dryss på friske urter (persille eller dill)

Vel bekomme;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar